sábado, 3 de mayo de 2014

Ous farcits de l'àvia

Ous farcits... Pensareu que porten carn, però no! Són ous farcits de tonyina. Ben sans... I bons! I per donar-li bon gust, li posarem una mica de maionesa per sobre. Un plat deliciós, us ho puc ben assegurar! A més, s'hi poden fer variacions. Per exemple, a mi el rovell no m'agrada, doncs no me n'hi poso. (La foto no es veu molt bé, està feta amb el mòbil, que no és precisament un iPhone...).

Preparació: 10 minuts                           Temps de cocció: 15-20 minuts
Dificultat: Molt fàcil


La foto es veu borrosa....

Ingredients (per a 2 persones): 

  • 4 ous + 1 per a la maionesa
  • 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
  • 50 g aprox. de tomàquet fregit
  • 80 - 100 ml aprox. d'oli d'oliva
  • un pessic de sal
  • una mica de llimona

Preparació:
  1. Primer de tot, posem a bullin aigua en una cassola on hi càpiguen els 4 ous.
  2. Un cop bulli, els hi tirem i els deixem que es facin 12 minuts.
  3. Mentrestant, prepararem la maionesa.
  4. En el pot del minipimmer, hi tirem un ou, un pessic de sal, un raig de llimona i l'oli.
  5. L'oli n'hi ha d'haver-hi més o menys 2/3 del que ocupa la barreja. És a dir, si quan has tirat l'ou ha marcat 30 ml, hi tires oli fins que arribi als 90 ml, o sigui 60 ml d'oli.
  6. Ara bé lo més important, si no ho segueixes al peu de la lletra pot ser que la maionesa et surti líquida.
  7. Poses la minipimmer que toqui el fons del pot, i l'engegues sense aguantar el pot (NO AIXEQUIS LA MINIPIMMER! QUE TOQUI EL FONS DEL POT!). 
  8. Quan vegis que comença a tenir consistència de maionesa, llavors ja pots agafar el pot i anar aixecant la minipimmer.
  9. Quan ja hagin passat els 12 minuts, treus els ous de l'aigua, els hi treus la closca i els parteixes per a la meitat.
  10. Amb una cullera, treus els rovells dels ous. 3 meitats les guardes per menjar-te-les quan vulguis, les altres 3 les poses en un platet.
  11. Afegeix-hi la tonyina.
  12. Amb una forquilla vas apretant la tonyina amb els rovells fins que estiguin barrejats.
  13. Llavors hi afegeixes mica en mica el tomàquet, barrejant amb la forquilla, fins que tingui una consistència cremosa.
  14. Omples les mitats d'ou amb aquesta pasta i hi poses una cullerada de maionesa per sobre.
Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario